Pui cu orez

de UrsanMihaela in Pui, 21 Ian 2018 | 2498 vizualizari

 

Aveam ulei de cocos si doream sa pregatesc ceva bun cu el. Am rasfoit cateva retete si am ales aceata reteta si nu am regretat. A iesit un preparat foarte bun.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui :
  • 1 buc. piept de pui, feliat subtire
  • 1 buc. ceapa verde
  • 1/2 lingurita de pasta curry rosie
  • 3 ligurite ulei de cocos (solid)
  • 1 bucata mica de ghimbir
  • 1/2 frunza de kaffir-lime
  • 2-3 frunze de tarhon verde
  • Pentru marinata :
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita sare
  • Pentru orez :
  • 250 gr orez
  • 500 ml apa
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 catei de usturoi

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez:

  Marinarea puiului :


    Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel. Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza.
    Adaugam bucatile de pui si le punem in frigider pentru o ora.

Gatirea puiului:

   Punem uleiul de cocos intr-o tigaie tip wok si amestecam usor cu o lingura de lemn pe foc mediu, pana se topeste.
    Adaugam bucatile de pui si tot lichidul folosit la macerat, ceapa verde taiata rondele si ghimbirul taiat marunt. Am acoperit cu capac si din timp in timp am amestecat in wok si am intors bucatile de pui astfel incat sa se partunda carnea.    

   Dupa ce puiul e patruns aproape complet, adaugam bucatile de kaffir-lime, pasta de curry rosie si frunzele de tarhon verde.
    Micsoram focul si mai lasam cateva minute ca sa poata sa se intrepatrunda mirosurile intre ele.

Gatirea orezului :
      Punem intr-o cratita antiaderenta apa si sarea pe foc domol.

   Cand apa incepe sa fiarba, adaugam orezul spalat impreuna cu usturoiul taiat marunt si acoperim vasul.
   Avem grija ca sa nu punem capacul inchis ermetic ca sa nu dea orezul pe foc.

   Amestecam usor din timp in timp si cand orezul e fiert, oprim focul.

Rezultatul a fost foarte apreciat de meseni.

 

TIPS-URI

1

Sunt foarte incantata de uleiul de cocos , a dat o savoare deosebita puiului .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Poussin (pui mic) pe pat de supa de legume inabusite